Last minute nebo first minute?

Chcete na dovolené ušetřit? V současnosti je velkým trendem odkládat koupi dovolené na poslední chvíli a využít takzvaný lastminute, kdy se slevy zvyknou vyšplhat až na neuvěřitelných 75%. Mariana Metwaly-Veiglová doporučuje využít i first-minute, čili koupi dovolené v předstihu.

"Podle mě je výhodnější kupovat dovolenou dříve, protože za včasnou rezervaci je množství bonusů a výhod. Navíc má klient možnost největšího výběru, zejména co se týče konkrétního termínu, hotelu či typu pokoje." Při kupování na poslední chvíli berete už jen to, co zůstane.

Která destinace je letošní hit?

Cestovní kanceláře hlásí největší prodejnost zájezdů do Turecka. "V letních měsících je Turecko určitě top destinací, a to i přesto, že ceny šly nahoru," tvrdí Mariana Metwaly-Veiglová. "Je tu čím dál tím víc hotelových komplexů, které nabízejí řadu služeb, zejména pro rodiny z dětmi."

Na slevy do Turecka formou last-minute však budete čekat marně. Letos již nebudou v takovém množství jako po minulé roky. Snížení cen v sezóně se bude týkat spíše Egypta a Tuniska. Turisté mají totiž stále obavy cestovat k africkému pobřeží.

Mariana Metwaly-Veiglová však ujišťuje, že pokud cestujete přímo do prázdninových destinací, nemusíte se bát. Nejhorší se tuto sezónu prodává Řecko, kde jsou pro krizi velmi vysoké ceny.

Žádné komentáře:

Okomentovat